Hosted by OSOS , contributed by titosmirnakis on 13 February 2020
Αυτό που μας παρακίνησε να ασχοληθούμε με το πρόβλημα αυτό είναι η πρόσφατη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου που συχνά παραβιάζεται. Σκεφτήκαμε να φτιάξουμε μία συσκευή η οποία θα ανιχνεύει τον καπνό του τσιγάρου και θα ενεργοποιεί έναν συναγερμό έτσι ώστε να καταλάβουν όλοι ότι κάποιος καπνίζει στον χώρο.

Осетити
Η ομάδα μας αποτελείται από τρείς μαθητές της Β΄ τάξης του 6ου Γυμνασίου Χανίων. O Σέργιος Νταχντάλ, ο Στέλιος Ντουντουλάκης και ο Αντώνης Πουλόπουλος. Αυτό που μας παρακίνησε να ασχοληθούμε με το πρόβλημα αυτό είναι η πρόσφατη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου που συχνά παραβιάζεται.

Замислити
Σκεφτήκαμε να φτιάξουμε μία συσκευή η οποία θα ανιχνεύει τον καπνό του τσιγάρου και θα ενεργοποιεί έναν συναγερμό έτσι ώστε να καταλάβουν όλοι ότι κάποιος καπνίζει στον χώρο. Κάναμε την απαραίτητη έρευνα μέσω διαδικτύου, βρήκαμε ποια χημικά συστατικά απελευθερώνονται με τον καπνό του τσιγάρου και ψάξαμε στο διαδίκτυο για τους κατάλληλους ανιχνευτές και τα απαραίτητα υλικά.


Креирај
Χρειαστήκαμε δυο αισθητήρες καπνού, ένα buzzer και ένα ArduinoUno. Τα υλικά τα βρήκαμε και τα παραγγείλαμε μέσω διαδικτύου. Τα συνδέσαμε στο Arduino, γράψαμε τον κατάλληλο κώδικα στο Arduino IDEκαι στο τέλος τα βάλαμε όλα σε ένα ωραίο κουτάκι. Τη συσκευή μας την ονομάσαμε "ΚαπνοΠαρατηρητής" ή αλλιώς Smoke Detector Alarm.
Η συσκευή αυτή Θα μπορούσε να βελτιώσει τη ζωή και την υγεία όσων δεν επιθυμούν να αναπνέουν καπνό τσιγάρου σε δημόσιους χώρους.



