STEAM- Science Technology Engineering Art Mathematics
Kogukond 1 memberΤο 1ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Παλαιοκάστρου ενεργοποίησε στη σχολική αίθουσα δραστηριότητες σχετικές με το STEAM, ένα αρκτικόλεξο που υποκαθιστά τις λέξεις SCIENCE, TECHNOLOGY, ENGINEERING, ART, MATHEMATICS.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα άκρως μαθητοκεντρικό, όπου τα παιδιά είχαν να αντιμετωπίσουν τις Φυσικές Επιστήμες ως πρόκληση και να φτιάξουν απλές μηχανές με ευτελή υλικά της καθημερινότητάς μας.
Μπορείτε να δείτε τις δράσεις μας στο blog μας http://blogs.sch.gr/1nippalaiok ή στην προσωπική μου ιστοσελίδα http://linasar.wordpress.com.
|
Το πρόγραμμα ξεκίνησε από τις αρχές Οκτώβρη και θα τελειώσει στα τέλη Μαϊου, οπότε θα γίνει και το «επιστημονικό πανηγύρι». |
|||
|
Η εισαγωγή των φυσικών επιστημών ξεκίνησε με έναν παιγνιώδη τρόπο στο νηπιαγωγείο με τη μορφή προκλήσεων. Η θεματολογία με την οποία ασχοληθήκαμε είναι:
|
|||
|
|||
|
|||
|