ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ Για να δούμε την εξέλιξη της κίνησης του σωματιδίου χρειάζονται 6 εξισώσεις 3 για να ρυθμίσουμε την ταχύτητα και 3 για την επιτάχυνση. Για να έχει το μαγνητικό πεδίο αντίκτυπο σε κάθε κίνηση θα πρέπει να το συμπεριλάβουμε στην εξίσωση Lorentz.

F=q(E+v x B)

Η συνιστώσα x αυτής της εξίσωσης θα είναι: Fx=q * (Ex + vy * Bz - vz * By) Αντίστοιχα για y και για z είναι: Fx=q * (Ey + vz * Bx - vx * Bz) Fx=q * (Ez + vx * By - vy * Bx) (Έχουν ήδη γίνει στη σελίδα Μοντέλο-->Εξέλιξη)

1. Αρχικά βλέπουμε με μπλε βέλη την κατεύθυνση του μαγνητικού πεδίου. 2. Τρέχουμε την προσομοίωση και πατάμε Play από τον Πίνακα Ελέγχου. 3. Παρατηρούμε το σωματίδιο να πηγαίνει ευθεία. 4. Πατάμε Reset. 5. Βάζουμε (πατώντας επιθυμητή τιμή και Enter) Εx=Εy=Εz=0 // Bx=By=0 και Bz=1 // vx=1, vy=vz=0. Παρατηρούμε ότι το μαγνητικό πεδίο αλλάζει κατεύθυνση (κόκκινες γραμμές προς τα πάνω) και το σωματίδιο διαγράφει κυκλική κίνηση.