Passar para o conteúdo principal

ΟΜΑΔΑ 3: Scanάροντας το Ρέθυμνο, Ρέθυμνο

ΟΜΑΔΑ 3: Scanάροντας το Ρέθυμνο, Ρέθυμνο

Hosted by OSOS , contributed by xryka on 22 December 2018

Μερικές μικρές, ανεξάρτητες εφαρμογές για φορητές συσκευές με πληροφορίες για ορισμένα αξιοθέατα της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου.

Learning Objectives
appinventor

Στη πόλη μας, στο κέντρο, ένα τμήμα της αποτελεί την παλιά πόλη. Σ αυτή συναντά κανείς διάφορα αξιοθέατα με σημαντική ιστορία και αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων τουριστών κάθε χρόνο. Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν χρήσιμο, όπως συμβαίνει στα μουσεία, ο θεατής όταν βρίσκεται μπροστά σε κάποιο μνημείο να μπορεί να ενημερωθεί γι αυτό. Να υπάρχει δηλαδή κάποια εφαρμογή που θα την εγκαθιστά στο κινητό του και μέσω αυτής θα βλέπει φωτογραφίες και πληροφορίες γι αυτό το μνημείο.

Μπροστά από κάθε αξιοθέατο, σε εμφανή θέση θα υπάρχει ένα qr code αυτοκόλλητο, ο επισκέπτης θα σκανάρει τον κώδικα με το κινητό του και θα κατεβάζει την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό του μέσω της οποία θα ενημερώνεται για το αξιοθέατο στο οποίο βρίσκεται

Φτιάξαμε 4 εφαρμογές για φορητές συσκευές χρησιμοποιώντας το περιβάλλον του Appinventor. Οι εφαρμογές υποστηριζουν 2 γλώσσες (ελληνικά,αγγλικά) και σε περίπτωση δυσκολίας ανάγνωσης υπάρχουν και ηχητικές πληροφορίες.

Το προτζεκτ αυτό συνεχίζεται, καθώς θα δημιουργήσουμε και άλλες εφαρμογές για άλλα αξιοθέατα της πόλης και τελικός σκοπός είναι να δημιουργήσουμε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι ερωτήσεων που θα μπορεί να αξιοποιηθεί στο εφηβικό κυνήγι θυσαυρού που γίνεται στη πόλη μας

 .  ,  .  ..

 . . . .

Οι εικόνες των qr codes θα τοποθετηθούν κάθε μια στο αντίστοιχο αξιοθέατο και θα μπορεί ο επισκέπτης να τη σκανάρει και να κατεβάζει την αντίστοιχη εφαρμογή.

Για να κατεβάσετε τις εφαρμογές θα βρείτε τις εικόνες με τα qr codes στους παρακάτω συνδέσμους:

Κρήνη Rimondi

Νεραντζέ τζαμί

Ιστορικό λαογραφικό μουσείο

Τζαμί Καρά Μουσά Πασά

Για να δείτε το διαφημιστικό μας βίντεο πατήστε εδώ