Skip to main content

Primary School of Stavraki (Ioannina)

School   4 members

 

Το 8/θ Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου βρίσκεται σε ένα προάστιο των Ιωαννίνων, 4 χμ. από το κέντρο της πόλης, και έχει 180 μαθητές και μαθήτριες. Είναι ένα σχολείο με πολλές διακρίσεις και έντονη εξωστρέφεια, ενώ βρίσκεται και σε άμεση επαφή με την τοπική κοινωνία.

Στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου, συνεχίζουμε με συνέπεια τις δράσεις μας και υλοποιούμε το όραμά μας ώστε να δημιουργήσουμε ένα σχολείο ευχάριστο, βιωματικό, ανοιχτό στην κοινωνία, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών μας παρέχοντάς τους αυξημένου επιπέδου γνώσεις, δεξιότητες, στάσεις και αρετές που θα τους επιτρέψουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ως ενεργοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες.

Το σχολείο μας έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια κουλτούρα διασχολικών συνεργασιών όχι μόνο με σχολεία της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας αλλά και με σχολεία από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Στο πνεύμα αυτό των συνεργασιών έχει εκπονήσει, συντονίσει και υλοποιήσει διασχολικά προγράμματα τοπικής ιστορίας και ανάδειξης της περιοχής [https://diasxoliko.wordpress.com/] συνεργαζόμενο με 10(!) σχολεία της δυτικής περιοχής των Ιωαννίνων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκειο) καθώς και με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. [http://www.uoi.gr/vravefsi_ekpaideftikou_programmatos/]

Επίσης έχει δημιουργήσει, σε συνεργασία με το γυμνάσιο Σταυρακίου και το νηπιαγωγείο Σταυρακίου, την πρώτη διασχολική εθελοντική ομάδα στην Ήπειρο, «οι μικροί εΘΕΛΩντές του Σταυρακίου» [http://paguristas.info/2017/11/06/i-mikri-mathites-dichnoun-to-dromo/], στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» με πλήθος συνεργατικών και εθελοντικών δράσεων.

Τέλος, με προσανατολισμό την εξωστρέφεια και την επαφή με την τοπική κοινωνία και έχοντας ως βασικό στόχο τη δημιουργία ενεργών πολιτών συνεργαζόμαστε στενά με φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης [http://www.ioanninatv.gr/index.php/component/allvideoshare/video/latest/news-20-5-2017-3]  αλλά και εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής  και συμμετέχουμε σε πλήθος εξωσχολικών δράσεων και εκδηλώσεων. [http://www.epirus-tv-news.gr/2018/04/blog-post_635.html]

Παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας (κτιριακά, υλικοτεχνικής υποδομής, έλλειψης κοινόχρηστων χώρων και εργαστηρίων) καθώς και τον αυξημένο αριθμό μαθητικού δυναμικού εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να προσφέρουμε στους μαθητές μας το καλύτερο δυνατό για την ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξή τους. Αρωγοί και συμπαραστάτες στην προσπάθειά μας αυτή είναι η διεύθυνση του σχολείου αλλά και οι γονείς των μαθητών.